Vliegbinden Tips: Hoe maak je zelf een droge vlieg “Vers de vase” binnen de 3,5 minuut?


Het vliegende insect als zijnde een droge vlieg: “Vers de vase”

De meest eenvoudige vlieg om te maken, en die iedereen kent, is toch wel de Vers de vase. Vers de vase is het beginstadium van de mug. Heel eenvoudig te maken van 2 lijnen en in 5 minuten klaar. Een vlieg in het stadium vlak voordat hij uitkomt en mug wordt en probeert op te stijgen naar het wateroppervlak. Een vlieg gemaakt met slechts 2 draatjes! Bert van den heuvel liet me zien hoe je deze maakt in minder dan 3,5 minuut.

Bron: http://youtu.be/kCGCZI6Whis

Deze opname is afgelopen zaterdag 6 juli gemaakt, Een schitterende zomerse dag bij Visvijvers ’t Mun in Appeltern en de opening van de eerste 300 meter van de nieuwe zalmrivier. En ik was uiteraard weer bij.

Op deze dag waren diverse partijen aanwezig zoals Vliegvisclub “De Kokerjuffer”, die dag vertegenwoordigd door o.a. Rudy van Duijnhoven, Henk Smits en Bert van den heuvel.

Zij gaven vliegvis demo’s en vliegbind demo’s. Hele leerzame tips over hoe je het beste kunt vliegvissen op de forel en de zalm. Daarnaast kon je zien hoe je heel eenvoudig en snel de juiste vlieg kunt binden en vragen om tips over welke het beste te gebruiken bij welk weertype en vijver.

In deze video kun je zien hoe je heel eenvoudig Een vlieg in het stadium vlak voordat hij uitkomt en mug wordt en probeert op te stijgen naar het wateroppervlak nml.: “Vers de vase” kunt maken in minder dan 4 minuten.

Bedankt Bert!
Succes en laat me weten of het jullie ook gelukt is om deze te maken.


Bert van den heuvel tijdens de vliegvis demo namens Vliegvisclub “De Kokerjuffer”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *